Állványozás

Az MTB-Dunamenti Kft. célja, hogy megrendelőit komplex módon ki tudja szolgálni mind hagyományos homlokzati, mind ipari létesítmények állványozása során. Ez a komplexitás magába foglalja a tervezést, az anyagok biztosítását, és magát a kivitelezést is, továbbá bármilyen felmerülő köztes lépést is.

Elsődleges célunk, hogy ügyfeleinknek európai színvonalú, megbízható szolgáltatást nyújtsunk – ennek megfelelően választjuk partnereinket és alvállalkozóinkat is.

Referenciáink széles területet fednek le: dolgoztunk már erőművel, vegyiművel, acél- és vasművel, híddal, repülővel és repülőtérrel, templommal, szállodával, irodaházzal, sportcsarnokkal, bevásárlóközponttal és egyéb épületekkel.

Az általunk nyújtott magas minőséget az MSZ EN 9001:2001 modern minőségbiztosítási rendszer alkalmazása is támogatja.

Homlokzati állványok

Az állványzatokat szakszerű, biztonságos és kényelmes kivitelezéssel, költséghatékony megoldásokkal biztosítjuk, melyekhez igény esetén szakembereink kreatív és praktikus tanácsokat tudnak nyújtani.

Hogy a magunknak felállított szempontokat követni tudjuk, a minőséget garantáló német Layher-t választottuk. A „Blitz” névre hallgató homlokzati keretes állványrendszer számos tartozékkal rendelkezik, ami széles felhasználási lehetőséget nyújt. Ennek köszönhetően rövid idő alatt a lehető legjobb minőséget tudjuk biztosítani, legyen szó egyszerűbb projektről, vagy összetett és bonyolult feladatról.

Ipari térállványok

Amikor bonyolultabb állványozásra van szükség ipari objektumok, kupolák, tetőszerkezetek, héjszerkezetek és hasonlók építésénél vagy karbantartásánál, a szintén Layher gyártású „Allround” állványrendszert használjuk, ami a kiemelkedő minőségű kötéstechnika miatt megfelelő az ilyen típusú munkálatokra. Számos vízszintes összekötő, a függőleges oszlopokon elhelyezett körtárcsák, az azokon 45 fokban elforgatott síklyukak, illetve egyéb tartozékok teszik lehetővé az állványok gyors és biztonságos felépítését.

Alátámasztó nehéz állványok

Ahogy nevükből is adódik, ezek az állványok födémek, épület szerkezetek alátámasztására alkalmasak, melyek alátámasztási pontjuk alapján kerülnek kiépítésre x-y-z koordináták alapján kiszámolt alátámasztási pontokkal. Akár több tíz, száz tonna terhet el tudnak viselni, a megfelelő tervezéssel.

Függesztett állványok

Előfordul, hogy olyan magasságban szükséges az állvány kiépítése, amelynél nem lenne biztonságos azt a földről indítani. Ilyenkor függesztett állványt alkalmazunk, ha van függesztési lehetőség – ez például hidak, aulák, csőhidak technológiai szerelésekor fordul elő. Ehhez a szerkezettípushoz Layher 1,00 és 3,00 tonna teherbírású függesztőláncokat és „U” rácsos tartókat alkalmazunk.

Tervezés

Amennyiben igény van rá, a tervezési folyamatokban is tudunk segíteni, vagy teljesen átvállalni, mindezt precíz statikai számításokkal.

Referenciák

DDC BEREMENDI CEMENTGYÁR

A DDC Beremendi cementgyár folyamatos karbantartási és fejlesztési munkáihoz kapcsolódóan társaságunk állványozási feladatokat látott el az üzem területén.

SZEGEDI ZSINAGÓGA ÁLLVÁNYOZÁS / TETŐFEDÉS / ÁCS – MUNKÁLATOK

Az állvány speciális acélgerendákról indul, a kupola részen kikötések és megtámasztások nélkül nyolc darab egység összeboltozódásából egyfajta öntartó szerkezetként épül fel. A felfelé szűkülő kupola alakzatot a szintenként bekonzolozott állvány teljes mértékben leköveti.

KIRÁLYEGYHÁZI CEMENTGYÁR

A királyegyházi Európa egyik legmodernebb cementgyára, az elérhető legmodernebb technikával, vertikális cementmalommal. Az építőanyag-üzem zöldmezős beruházásként építészetileg látványos, esztétikus, ergonomikus külső megjelenése mellett a legmodernebb, környezetbarát technológiát alkalmazza, hatékony energiagazdálkodást valósít meg.

TISZAPÜSPÖKI CSŐHÍD ÁLLVÁNYOZÁS

A Tiszapüspökiben zöldmezős beruházás keretében 2017-ben 145 millió EUR értékben megépült üzem évi 500 000 tonna kukoricát dolgoz fel, mellyel termelő kapacitása az egyik legnagyobb Európában.

ELI ALPS KUTATÓKÖZPONT

Az Extreme Light Infrastructure (ELI) a világ első olyan létesítménye, amely a fény és az anyag kölcsönhatásának vizsgálatát minden eddiginél nagyobb intenzitás mellett teszi lehetővé, akár az ultra-relativisztikus tartományban is.