DDC BEREMENDI CEMENTGYÁR

A DDC Beremendi cementgyár folyamatos karbantartási és fejlesztési munkáihoz kapcsolódóan társaságunk állványozási feladatokat látott el az üzem területén.

Egyik feladatunk egy 14m magas 5m átmérőjű ciklon külső állványozása volt. A projekt érdekessége, hogy az állványt nem lehetett a csőhöz rögzíteni, mivel a ciklont teljes egészében lecserélték. A feladatot bonyolította, hogy a keleti oldalon az állvány letalpalására nem volt lehetőség, így az konzolról indult. Az állvány stabilitását a körkörösen összekötött külső és belső lábak alkották. 

Az üzem területén két új pódium szerelési munkáihoz biztosítottunk további állványokat. A 3,5 méter átmérőről 1 méter átmérőre szűkülő 8 méter magas kúp állványozásának érdekessége, hogy az állvány letalpalására egy 60cm széles járószint állt rendelkezésre, így a külső lábak letalpalására nem volt lehetőség. A folyamatosan befelé konzolozott állvány stabilitását szintén a gyűrűhatás biztosította a külső és belső lábak összekötése által. 

Egy további pódium állványozási feladata is kihívás volt, mivel az állvány letalpalására egy HEA gerendákból álló acélszerkezet állt rendelkezésre mintegy 40 méter magasságban. Az acél gerendákra rácsos fatartó gerendákat helyeztünk, így az állvány raszterkiosztása függetlenné vált az acélszerkezet geometriájától.